Novosti
Misija i vizija Naš tim Projekti Ovlaštenja
Krajobrazna arhitektura Stručni poslovi zaštite okoliša Bioraznolikost - georaznolikost - krajobrazna raznolikost Održivo gospodarenje otpadom i sanacija okoliša Prilagodba klimatskim promjenama Zeleni certifikati i edukacija

22.5.2020.

Ornitološki rezervat Palud

U travnju 2020. smo se uključili u međunarodni projekt održivog upravljanja posebnim ornitološkim rezervatom Palud – Palù u blizini Rovinja!

Projekt „CREW – Coordinated Wetland Management in Italia – Croatia Cross Border Region“ je dio prekograničnog programa Italija - Hrvatska, kojemu je cilj doprinijeti zaštiti i obnovi bioraznolikosti vlažnih staništa u Hrvatskoj i Italiji, kroz usklađeno djelovanje i poboljšano upravljanje. To će se postići definiranjem zajedničkih prioriteta i prekogranične strategije, uz upotrebu alata pod nazivom Wetland Contract, koji podrazumijeva šire uključivanje dionika na određenom području.

Palud je samo jedno od 7 ciljanih područja u kojima će se ovaj zanimljiv projekt provoditi, a njime upravlja Javna ustanova „Natura Histrica“ – također i jedan od partnera u projektu.

U predstojećem razdoblju ćemo, zajedno s Javnom ustanovom „Natura Histrica“, organizirati niz aktivnosti kako bi se svi zainteresirani mogli uključiti u buduće suradničko upravljanje Paludom. Planira se serija radionica s dionicima na kojima će se razgovarati o načinima moguće suradnje, problemima i prilikama.

Ovim putem vas pozivamo da saznate više o projektu i da nam se priključite. Više o tome tko se može uključiti i što vas očekuje saznajte OVDJE i ispunite kratki upitnik.

Projekti